Guldborgsund dyrehospital

Fysioterapi på Guldborgsund Dyrehospital

På Guldborgsund Dyrehospital tilbyder vi fysioterapi og genoptræning.

Vi tilbyder

Fysioterapi

Hos mennesker har fysioterapi i mange år været anvendt, hvor genoptræning har vist gode resultater efter en operation. Det benytter vi os nu af hos dyrene, hvor fysioterapi i dag spiller en vigtig rolle for at opnå det bedste resultat af en operation. Men fysioterapi kan også bruges forud for en operation, som hjælp til gigtpatienter osv.

Genoptræning efter operation
Før og efter operation/skader udvikler hunden ofte kompenserende mønstre, hvilket forlænger helingen og/eller skaber nye problematikker. Derfor er det vigtigt at få genopbygget muskelstyrke, muskeludholdenhed, nerver til det/de pågældende områder.

Udover dette udvikler man kompenserende mønstre, som man skal have ændret på, så man får det bedst mulige bevægemønster som muligt efterfølgende.

At halte er ikke normalt
Vi oplever hunde der kommer haltende ind til dyrlægen efter længere tids halten.

Dette er ikke optimalt, da der i løbet af kort tid kan ske en masse kompenserende mønstre, som til sidst kan udvikle sig til kroniske og længerevarende skader. Søg til dyrlæge/fysioterapeut med det samme.

Der kan spares en masse penge og irritation, hvis fysioterapeuter får folk i behandling så hurtigt som muligt.

Gigtpatienter
Hunde med gigt vil opleve smerte i forbindelse med bevægelse, dette vil typisk medføre, at hunden vil undgå at belaste pågældende led. Hunden vil belaste mindre og mindre og efterhånden vil dette resultere i muskeltab og herefter et endnu svagere led. Med træning kan vi hjælpe hunden til at genvinde muskelstyrke og led funktion.

Træning af gigt patienten kan indeholde massage, hjemmeøvelser og kostvejledning.

Tilpassede træningsprogrammer
Til alle patienter tilbydes et individuelt udarbejdet træningsprogram. Dette kan være træning med redskaber, svømning(dog ikke her i huset), men også hjemmeøvelser, så en stor del af træningen faktisk kan udføres hjemme.

Massage
Vi kender det fra os selv, ved smerte opstår der ofte muskelspændinger. Dette fører til manglende bevægelse, hvorved blodtilførslen reduceres og affaldsstoffer ophobes, som så igen vil føre til muskelspændinger. Dette er en ond cirkel, som massagen kan bryde. Massage stimulerer desuden frigørelsen af endorfiner, som virker smertenedsættende. Hundemassage skaber velvære og bedre livskvalitet.

Ultralydsterapi
Vi tilbyder ultralydsterapi. Ultralyd kombineret med massage kan hjælpe med at løsne op og tage toppen af smerten.

Det bedste resultat opnås dog ved kombination af terapi, øvelser og uddannelse i dyrets krop og smerter for at fjerne årsagen til problemet.

Hårdt arbejdende hunde
Der stilles store krav til vores brugs- og konkurrence hunde om at yde maksimalt. Det kan derfor være en rigtig god idé at lave øvelser for forebyggelse og behandling af skader. Ring på 54 43 54 43 og hør hvad vi kan gøre for, at din hund kan præstere optimalt.

Vægttab
På Guldborgsund Dyrehospital tilbyder vi et gratis slankeprogram for overvægtige hunde og katte.

Du kan ringe på 54 43 54 43 og bestille tid til en GRATIS slankekonsultation hos en af vores ernæringseksperter. Her får du vejledning i fodring, motion og aktivering af den overvægtige hund. Mange overvægtige hunde har svært ved at motionere, da de bliver bevægelseshæmmet af deres overvægt. Her kan man med fordel benytte sig af fysioterapi.

Fysioterapi kan medvirke til at:

  • Forbedre/genopbygge muskelmasse
  • Forbedre bevægelsesfunktion
  • Reducere smerte, hævelse og komplikationer
  • Nedsætte risiko for andre skader
  • Forbedre/genopbygge balance
  • Hunden/katten hurtigere kan genoptage sit normale liv efter operation
  • Nedsætte behovet for smertestillende
  • Afspænde
Få mere at vide
Har du spørgsmål?

Hos Guldborgsund Dyrehospital er vi altid glade for at kunne hjælpe. Såfremt du har spørgsmål, eller vil vide mere omkring vores dyrebehandlinger, er vi ikke længere væk end en opringning. Vi ser frem til at høre, hvad vi kan hjælpe dig med.